Podpořte boj za dobrou věc! >>
Stefania Sztojková | FOTO: MF DNES

Policie vraždu dcery nešetřila. Asi proto, že jsme Romové, promluvila matka oběti

Až nyní, po patnácti letech od brutální vraždy, se podařilo novinářům, kteří spolupracují se spolkem Nepromlčíme, vypátrat přímé příbuzné tehdy dvaadvacetileté Olgy

Případ zavražděné Olgy Sztojkové z Brna, jejíž tělo nalezl v roce 2006 náhodný rybář na břehu rybníka Apollo u Lednice na Břeclavsku, by mohl být přímo námětem pro kriminální thriller. „To víte, bylo těžké vychovávat hluchoněmou dceru. Co vám budu povídat. Byla tak krásná, tak chytrá. Vyhrála i soutěž krásy a chodila do speciální školy. Naučila se tam odezírat ze rtů, takže jsme doma nemuseli ani používat znakovou řeč,“ vypravuje matka zavražděné Stefania Sztojková, původem ze Slovenska.

Až nyní, po patnácti letech od brutální vraždy, se podařilo novinářům, kteří spolupracují se spolkem Nepromlčíme, vypátrat přímé příbuzné tehdy dvaadvacetileté oběti – hluchoněmé ženy z Brna Olgy. Policie se podle nich na případ zcela vykašlala, nejspíš proto, že jsou Romové, jak míní. Matka oběti, která se nejprve nechtěla k případu vůbec vracet, tvrdí, že nebyla pozvána ani na žádné podání vysvětlení. Vrah dodnes uniká spravedlnosti.

Článek v MF DNES o případu si můžete přečíst zde.

Policie vraždu dcery nešetřila. Asi proto, že jsme Romové, promluvila matka oběti
Hodnocení čtenářů2 Hlasy
93
93
Nahoru