Podpořte boj za dobrou věc! >>
Pozůstalá kamarádka | FOTO: Nepromlčíme

Smrt tří mladých žen na Chodově. Pachatel je stále na svobodě. Podívejte se na video

První obětí se stala studentka Markéta Čápová (†19)

Po Praze se může stále pohybovat extrémně nebezpečný sériový vrah. Podle znalců způsob provedení vražd tří mladých žen, které má na svědomí a které jsou již promlčené, svědčil o duševní nemoci pachatele. Každé své oběti vždy ukradl nějakou drobnost, podle odborníků jako fetiš.

Vrchní komisař pražské kriminálky Josef Lottes šéfoval dlouhá léta pražské mordpartě, chytal už spartakiádního vraha, šel po orlických vrazích, pátral po ztracené Aničce. Před čtyřmi lety zamířil do důchodu.

Na zmíněné vraždy na pražském Jižním městě vzpomíná slovy: „Vraždy spojoval stejný Modus operandi. Vrah dívky udeřil do tváře, znásilnil a uškrtil. Každé oběti pak ukradl nějakou drobnost jako fetiš.

Tehdy jsme jako jedni z prvních využili nejmodernější metody práce. Zajistili jsme i detailní vzorky a poprvé jsme u tak závažných případů zkoumali genetiku a genetický profil pachatele. Ve všech případech se shodl. Potvrdilo to naši prvotní domněnku, že skutečně jde o jednoho pachatele. Ale nechytili jsme ho.“

V prostorách, kde k zločinům došlo, jsou dodnes ubytovny, kde v době vražd bydlely stovky cizinců. Ubytoval se každý, jak přišel. Neexistovaly žádné seznamy. Byla tu i spousta amnestovaných. Je proto možné, že pachatelem je někdo z cizinců nebo lidí, kteří se později vystěhovali.

„Podle znalců způsob provedení vražd svědčil o duševní nemoci pachatele. Znamená to tedy předpoklad, že pachatel může ve vraždách pokračovat,“ uzavřel Lotes.

Smrt tří mladých žen na Chodově. Pachatel je stále na svobodě. Podívejte se na video
Hodnocení čtenářů13 Hlasů
56
56
Nahoru